Ayakkabı Temizliği Nasıl Yapılır?

Ayakkabı Temizliği Nasıl Yapılır | AVVA

Ayakkabılar zaman içerisinde kirlenerek eski bir görüntüye sahip olur. Bunu engellemek için ayakkabıların düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Ayakkabı temizliği sırasında kullanılacak malzemelere, saya türüne göre karar verilmelidir. Süet, deri, nubuk gibi farklı saya türleri, farklı malzemeler ile temizlenir. Hatalı temizlik malzemesi kullanımı nedeniyle ayakkabılar zarar görebilir.
Ayakkabı temizliği kadar bakımı da önemlidir. Boyama, cilalama gibi işlemler yaparak daha iyi bir görüntü elde edebilirsiniz. Aynı zamanda hakiki deri modeller için besleyici bakım ürünleri de kullanabilirsiniz.

Evde Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

Spor ayakkabı temizliği sırasında diş fırçası ve diş macunu kullanabilirsiniz. Ilık suya sabun ilave ederek diş fırçasıyla spor ayakkabı yüzeyine uygulayabilirsiniz. Aynı zamanda diş macunu da temizleyici etki gösterir. Uzun süre kullanmadığınız ve bu nedenle küflenen ayakkabıları, gliserin yardımıyla temizlemeniz mümkündür. Ancak ayakkabıları çamaşır makinesinde yıkamak, deformasyona yol açtığı için tercih edilmemelidir.
Beyaz sirke ve su karışımı, spor ayakkabı temizliğinde kullanılabilir. Ilık su ve karbonat karışımı da iyi bir temizleyicidir. Deri bir ayakkabınız varsa fırça ile tozunu alabilir ardından nemli bez ile silebilirsiniz. Ayakkabı kuruduktan sonra cila ve boya uygulama şansınız vardır. Bu zahmetlere daha az katlanmak ve kirliliği engellemek için deri, kösele ayakkabıları yağmurlu havalarda giymemeniz daha doğru olur.

ayakkabi temizligi
kahverengi avva ayakkabı

En Kolay Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

Ayakkabı temizliğini kolaylaştıran yöntemlerin başında nemli bez kullanımı gelir. İlk olarak bir ayakkabı fırçası ile tozlar alınmalıdır. Ardından nemli bez ile tüm yüzey silinmelidir. Nubuk ayakkabılarda ıslak bezle yüzey nemli hale getirildikten sonra beyaz sirke kullanılabilir. Bunun yerine piyasada satılan özel solüsyonları da tercih edebilirsiniz.
Botlar, temizlenmesi zor olan ayakkabılar arasında yer alır. Bunun nedeni botların yağmur, kar gibi mevsimsel etkilerle sıkça kirlenmesidir. Her kullanım sonrasında temizlik yaparak kalıcı bir hijyen sağlayabilirsiniz. Oluşan kirlerin vakit kaybetmeden temizlenmesi, kirlerin yerleşmemesi açısından fayda sağlar. Ayakkabılar temizlenirken bağcıkları da temizlemekte fayda vardır. Bağcıklar, elde ve sabunlu su kullanılarak yıkanmalıdır.
“Ayakkabı temizliği nasıl yapılır?” diye araştırırken koku sorununa da çözüm bulmalısınız. Koku sorunu olan ayakkabıların bir an evvel temizlenmesi gerekir. Böyle bir durumda iç taban temizliği yeterlidir. İç taban temizliğinde beyaz sabun kullanılabilir. Ancak taban kısmı çıkarılabilir yapıda değilse yıkanması doğru değildir. Ayakkabıların dönüşümlü olarak kullanılması da kokudan kurtulmanız için etkili bir çözüm olur.

Spor Ayakkabı Temizliği Nasıl Yapılır?

Spor ayakkabı temizliği sırasında elektrik süpürgesinden yardım almanız mümkündür. File kumaş yapısına sahip modellerde bu kısımlardaki toz, elektrik süpürgesi yardımıyla çekilmelidir. Ayakkabının içine yerleştirilecek kuru bir bez ile suyun iç kısma ulaşması engellenir. Beyaz sabunu köpürterek spor ayakkabının yüzeyine uygulayabilirsiniz. Ardından nemli bir bez ile yüzeyi sabundan arındırabilirsiniz. Spor ayakkabıların lekelenmesi sorunuyla sıkça karşılaşabilirsiniz. Lekeleri çıkarmak için çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı ve su ile karışım hazırlayabilirsiniz. Bu karışımı uygularken küçük bir fırçaya ihtiyacınız vardır. Spor ayakkabılar, yağmurlu ve karlı havalarda giyilmemelidir. Aksi takdirde dış kısım kolay bir şekilde kirlenir. Ayrıca saya kısmı deforme olabilir.

 

bej avva ayakkabı
beyaz avva ayakkabı

 

Beyaz Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

Beyaz ayakkabı temizliği sırasında nemli bez kullanılabilir. Ayrıca beyaz ayakkabılar için özel olarak üretilen temizlik malzemeleri de kirlerden kurtulmak için uygundur. Beyaz ayakkabılarda yaygın bir şekilde ortaya çıkan bir sorun sararmadır. Sararmaları yok etmek için sirke ve karbonat kullanabilirsiniz. Sirke ve karbonat karıştırılarak macun haline getirilir. Sararan bölgelere, diş fırçası yardımıyla sirke ve karbonatı uygulayabilirsiniz. Durulama aşamasında ise ılık su kullanmanız yeterlidir.

Etiketler: ayakkabi-temizligi
Şubat 06, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR